Eeuwenoud vakmanschap wordt gecombineerd met moderne technieken en stijl. Limited Edition creëert zo hoogwaardige tapijten met de meest verfijnde grondstoffen. Weven, tuften, verven, spinnen … Elke stap in het proces vindt plaats in de eigen molens en fabrieken. Zo wordt de kwaliteit en de service van begin tot eind gewaarborgd. Alle producten worden met de hand in België gemaakt.

DE KUNST VAN ELEGANTIE…

 

PROJECT:  Kantoren Moët Hennessy in Parijs, Frankrijk
ARCHITECTENBUREAU: Barbarito Bancel
TAPIJTEN: 11 unieke tapijten gerealiseerd in verschillende kleurgradaties en volgens 10-op-maat-gemaakte ontwerpen

Het doel van dit project is het overbrengen van emotie, wat mogelijk werd gemaakt door de studie van water. Dit levenskrachtige materiaal inspireerde de architecten met zijn vloeibaarheid en zeer delicate kleurveranderingen. Ze gebruikten waterverf om verschillende aquatische patronen te schilderen, waaruit de Limited Edition studio haar inspiratie haalde om de BB_Eau tapijtontwerpen te finaliseren. Voor het Moët Hennessy project is alles op maat gemaakt, inclusief de ontwerpen, de kleurenschema’s en de vormen.

De tapijten hebben een diepe pool, die te danken is aan de speciale productietechnieken – cut loop tufting en overtuft. Twee materialen, wol en zijde, zijn gecombineerd om een rimpeleffect te creëren en waterachtig te worden wanneer het door de wind en het licht iriserend wordt gemaakt.

“Wij wensten met een lokaal bedrijf samen te werken, dat nog steeds de passie heeft om alles te produceren op de plaats van oorsprong en bovenal met mensgerichte bedrijfswaarden,”

Ivana Barbarito, co-founder & architect Barbarito Bancel

“We wilden dat de vloeren van veraf een visuele impact zouden hebben, dat ze goed zouden aanvoelen en dat ze zouden passen binnen onze deadlines en budgetten,”

Benjamin Bancel, co-founde’r & architect Barbarito Bancel

Speel volledige video af

Neem contact met ons op voor uw volgend project!