Eeuwenoud vakmanschap wordt gecombineerd met moderne technieken en stijl. Limited Edition creëert zo hoogwaardige tapijten met de meest verfijnde grondstoffen. Weven, tuften, verven, spinnen … Elke stap in het proces vindt plaats in de eigen molens en fabrieken. Zo wordt de kwaliteit en de service van begin tot eind gewaarborgd. Alle producten worden met de hand in België gemaakt.

KARAKTERISTIEKEN VAN ONZE HANDGEMAAKTE TAPIJTEN

Onze tapijten worden speciaal voor u handgemaakt en zijn daarom onderhevig aan de volgende productietoleranties, deze worden niet beschouwd als fouten of gebreken:

Het tapijt of de boorden van het tapijt zijn niet effen:
Als uw tapijt niet perfect vlak is wanneer u het uitrolt, of als de boorden van het tapijt plooien vertonen, laat het dan minstens 24 uur plat liggen voordat u er meubels op plaatst. Het zal vanzelf weer uitvlakken en zijn oorspronkelijke vorm aannemen.

Garenverlies:
Tapijten vervaardigd uit natuurlijke vezels zijn vaak onderhevig aan pluisvorming en gering garenverlies gedurende zes maanden tot een jaar na eerste gebruik. Dit fenomeen wordt veroorzaakt door losse vezels die na het productieproces in het tapijt achtergebleven zijn en die geleidelijk aan het oppervlak tevoorschijn komen. Dit is geen gebrek, maar een gewone en normale eigenschap die mettertijd zal afnemen. Stofzuig het tapijt op de voorgeschreven manier, zie onze video. Wees voorzichtig met uw verwarming heel hoog te zetten, want dit kan leiden tot een verhoogd risico op pluisvorming door uitdroging van de vezels. Respecteer een correcte vochtigheidsgraad van 50-70% om dit te vermijden.

Meubelafdrukken op het tapijt:
Meubelen en stoelen met extreem fijne of kegelvormige pootuiteinden zorgen voor een extreme puntbelasting op het tapijt, waardoor het normale verouderingsproces wordt versneld en er indeukingen ontstaan. Bureaustoelen zijn eveneens te vermijden: zij kunnen hevige sporen nalaten of extreme wrijving veroorzaken. Limited Edition verleent geen garantie op haar tapijten tegen indeukingen, krassen of vroegtijdige slijtage, indien het tapijt niet specifiek voor dit gebruik bestemd is.

Ons advies: gebruik altijd de juiste vloerbescherming. Voorzie onderzetters of plaats beschermdoppen onder elke poot. Ze zullen het gewicht van de meubelen herverdelen zodat het niet geconcentreerd is op één kleine plaats. Ze voorkomen ook deukvormingen in het tapijt en het uitscheuren van garens bij het verplaatsen van meubelen. Onderzetters zijn niet duur en verkrijgbaar in verschillende materialen. Gebruik geen rubberen doppen, want die kunnen ook het tapijt beschadigen. Indien uw meubilair wieltjes heeft, gebruik dan een meubelonderzetter onder elk wiel. Afgeronde of kogelvormige einddoppen moeten van de stoelpoten verwijderd worden wanneer deze smaller zijn dan de stoelpoten.

Grootte: De afmetingen van onze handgemaakte tapijten kunnen ongeveer 2% afwijken van de bestelde afmetingen.

Kleur: Onze producten zijn gemaakt van natuurlijke vezels. We stellen alles in het werk om de kleurvariatie tot een minimum te beperken van het ene verf bad naar het andere. Variaties, vastgelegd binnen onze normale fabricagetoleranties, kunnen dus voorkomen.

Verkleuring: Een tapijt dat voortdurend in direct zonlicht wordt gelegd, kan van kleur veranderen. Roteer daarom uw tapijt regelmatig om de kans op schade te minimaliseren. Overweeg zonwering zoals screens om het risico op verkleuring te minimaliseren.

Kleurschakering: Het kan lijken of delen van het tapijt van kleur zijn veranderd als de vezels anders zijn georiënteerd. Dit is een natuurlijk effect van een hoogpolig tapijt en kan niet worden vermeden.

Uitspringende polen: Soms kunnen er stukjes garen uit het oppervlak van het tapijt steken. Dit is een kenmerk van geweven en handgetufte tapijten, het betreft geen fabricagefout. U kunt de garens voorzichtig afknippen of doorheen het tapijt duwen. Trek ze er in geen geval uit! Gelieve de instructies in deze video te volgen.

Productietoleranties: Tapijten, vervaardigd uit natuurlijke vezels zoals sisal, zeegras, wol, linnen, katoen, zijde kunnen onregelmatigheden vertonen in de vezels of de weefsels. Deze onregelmatigheden worden beschouwd als normale productietoleranties.

ONDERHOUDSINSTRUCTIES

Uw Limited Edition tapijt is met de beste zorg en aandacht gemaakt. Om uw tapijt zo mooi te houden als het bedoeld is, verzoeken wij u de volgende onderhoudsinstructies aandachtig door te lezen.

✔️ Wij raden u aan het tapijt te stofzuigen met een normale (steel of cilinder) stofzuiger, maar zonder roterende borstels. Tapijten dienen regelmatig gestofzuigd te worden, maar niet op een agressieve manier. We maken enkel gebruik van mooie en natuurlijke vezels bij de productie van onze tapijten, deze hebben een zachte en liefdevolle verzorging nodig.

✔️ Stofzuig in alle mogelijke richtingen om de dichte polen grondig te reinigen en de garens te verluchten om ze bijgevolg weer omhoog te brengen.

✔️ Een droge omgeving kan leiden tot extra pluisvorming en garen verlies. Een luchtvochtigheid tussen de 50-70% komt de levensduur van uw tapijt ten goede.

✔️ Om ‘gebruikssporen’ te vermijden, raden wij u aan het tapijt om de zes maanden 90 graden te draaien. Hierdoor verandert u het gebruikspatroon op het tapijt.

✔️ Berg uw buitentapijt altijd binnen op tijdens de winter. Rol het tapijt op, vouw het in geen geval op.

✔️ Informeer altijd eerst waarvan uw tapijt gemaakt is voordat u enige acties onderneemt. De samenstelling van elk tapijt kunt u vinden op onze website.

❌ Gebruik geen stofzuiger met een roterende borstel, hierdoor wordt het garen beschadigd.

❌ Gebruik geen zure reinigingsmiddelen, bleekmiddelen of white spirit op uw binnen- of buitentapijt om vlekken te verwijderen. Dit veroorzaakt verkleuring van het garen.

❌ Gebruik geen hogedrukreiniger op uw buitentapijt.

❌ Sleep uw meubels of stoelen niet over uw tapijt: til ze op. Dit voorkomt het uittrekken van garens of het achterlaten van lelijke sporen.

❌ Vouw uw tapijt nooit op. Rol uw tapijt vanaf de korte zijde op. Het oprollen van uw tapijt is de beste manier om de vezels van uw tapijt in goede staat te houden wanneer u het verplaatst of opbergt. Zorg ervoor dat het tapijt horizontaal blijft tijdens het opbergen en plaats er geen zware meubels op.

❌ Gebruik nooit water op tapijten die gemaakt zijn van leer, sisal, tencel, bamboe of viscosevezels. Controleer altijd uit welke materialen uw tapijt gemaakt is voordat u enige acties onderneemt.

DIRECTE VERWIJDERING VAN VLEKKEN

Hoe voorzichtig u ook bent, een ongeluk kan steeds gebeuren. Om uw tapijt mooi te houden, moeten vlekken onmiddellijk verwijderd worden. Als vlekken niet onmiddellijk verwijderd worden, kunnen ze permanent worden.

  • Natte vlekken moeten onmiddellijk verwijderd worden, voordat het garen de vloeistof absorbeert. Dep de vlek op met een sterk absorberend papier, zoals wit keukenpapier. Wrijf in geen geval over het natte tapijt. Dit kan de vezels en de structuur van het tapijt beschadigen en ervoor zorgen dat de vlek erin vastkoekt. Dep zoveel mogelijk vocht op zonder te wrijven, maar met lichte druk en herhaal het proces verschillende keren door het keukenpapier te vervangen wanneer het doordrenkt is. Voeg indien nodig een paar druppels water toe om te verdunnen en herhaal het proces tot de vlek is verdwenen of droog is.
  • Bij droge vlekken raden wij aan deze voorzichtig af te schrapen. Begin aan de rand van de vlek en werk zo richting het centrum. Stofzuig daarna het achtergebleven vuil op. Wees voorzichtig opdat u de vezels niet beschadigt.
  • In geval van grote vlekken of hardnekkig vuil adviseren wij u om uw tapijt te reinigen bij een droogkuis specialist in tapijtreiniging. Vermeld duidelijk dat het tapijt zonder water gereinigd dient te worden.

HOE ONDERHOUD U UW BUITENTAPIJT?

1. Verwijder bladeren en los vuil van het tapijt aan de hand van bijvoorbeeld een bladblazer.

2. Voeg sodakristallen toe aan een emmer met warm water. Gebruik geen zure reinigingsmiddelen, bleekmiddelen of white spirit op uw tapijt om vlekken te verwijderen. Dit veroorzaakt verkleuring van het garen.

3. Neem een middelharde borstel en dompel deze in het water. Gebruik nooit een hogedrukreiniger op uw buitentapijt.

4. Schrob tot alle vlekken weg zijn. Hoe lang u moet schrobben hangt af van hoe hardnekkig de vlekken zijn.

5. Vergeet niet te spoelen met proper water.

6. Laat het tapijt volledig drogen voordat u het opbergt gedurende de winter.

Bekijk onze onderhoudsvideo’s hier:

Patio

Poolside