Eeuwenoud vakmanschap wordt gecombineerd met moderne technieken en stijl. Limited Edition creëert zo hoogwaardige tapijten met de meest verfijnde grondstoffen. Weven, tuften, verven, spinnen … Elke stap in het proces vindt plaats in de eigen molens en fabrieken. Zo wordt de kwaliteit en de service van begin tot eind gewaarborgd. Alle producten worden met de hand in België gemaakt.

Duurzame materialen eerst

Natuurlijke materialen zoals 100% Nieuw-Zeelandse wol, linnen of zijde genieten onze absolute voorkeur. We gaan bewust op zoek naar duurzame stoffen en proberen steeds ecovezels aan onze collectie toe te voegen. Denk maar aan ECONYL en zeewier dat binnenkort ons aanbod van materialen zal verrijken. Hierdoor zijn we nog steeds het eerste bedrijf dat een duurzaam en gerecycleerd buitentapijt produceerde: de Poolside.

Produceren op bestelling

Om overproductie te voorkomen en zo afval te creëren, produceren we enkel op aanvraag. Deze aanpak stelt ons in staat hoge kwaliteitsgaranties te bieden voor onze klanten en onze prestaties als duurzame fabrikant te verbeteren.

Hernieuwen en hergebruiken

Van onze ververij tot onze fabriek, al onze gebouwen zijn uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen die zonlicht omzetten in elektriciteit. De 2550 panelen bezorgen ons energie voor minstens 7 maanden per jaar. Waar mogelijk hergebruiken we ook bronnen en grondstoffen. Door ons water te decanteren en te oxigeneren kunnen we het hergebruiken. Bovendien zijn onze fabrieksgebouwen goed geïsoleerd en voorzien van warmtepompen om te koelen en te verwarmen.

Kleinere ecologische voetafdruk

We creëren, ontwerpen en produceren in België. Zo slagen we erin onze CO2-uitstoot te verminderen. Ook de verfmolen en wolspinnerij dragen daartoe bij, aangezien deze zich dicht bij ons hoofdkantoor bevinden.