Eeuwenoud vakmanschap wordt gecombineerd met moderne technieken en stijl. Limited Edition creëert zo hoogwaardige tapijten met de meest verfijnde grondstoffen. Weven, tuften, verven, spinnen … Elke stap in het proces vindt plaats in de eigen molens en fabrieken. Zo wordt de kwaliteit en de service van begin tot eind gewaarborgd. Alle producten worden met de hand in België gemaakt.

WAAROM SCHITTEREN LIMITED EDITION & 2TEC2 DIT JAAR OP DE WERELDEXPO IN DUBAI?

De vloerbekleding in geweven vinyl van 2tec2 en de tailor-made high-end tapijten van Limited Edition duiken al jaren wereldwijd op in de meest prestigieuze projecten. Aan een wereldexpo hadden we echter nog nooit deelgenomen. Toch stond de gerenommeerde architecten Vincent Callebaut en ASSAR erop om 2tec2 en Limited Edition een centrale rol te laten spelen in ‘hun’ Belgische paviljoen in Dubai. Waarom? Om deze redenen.

De 35ste wereldtentoonstelling vindt dit jaar voor het eerst plaats in het Midden-Oosten. Meer dan 200 landen nemen aan deze editie deel, waaronder ook België met ‘The Green Arch’, een ingenieus paviljoen van maar liefst 2.180 m², ontworpen door de architecten Vincent Callebaut en ASSAR Architects. Het paviljoen zal een tentoonstelling omvatten, Belgische souvenirwinkels, een business center en een gastronomische brasserie met terras op het dak. De Belgische architect Vincent Callebaut – wereldwijd gelauwerd om zijn visionaire en ecogerichte ontwerpen, zoals een woontoren in Taipei die smog verwijdert – plaatste ook in zijn ontwerp van het Belgische paviljoen het behoud van het milieu opnieuw centraal. ‘The Belgian Green Arch’ pakt dan ook uit met overvloedig natuurlijk licht en ventilatie, hernieuwbare energiebronnen, een uiterst ingenieus gebruik van water en … de geweven, akoestische 2tec2 vinyltegels en de op maat gemaakte tapijten van Limited Edition. Waarom kozen ASSAR en Vincent Callebaut voor ons? Het antwoord bleek een samenspel van meerdere pluspunten.

Wereldwijde samenwerking met architecten

Vooreerst wisten de architecten natuurlijk al bij voorbaat dat ze zich bij 2tec2 als een vis in het water zouden voelen. Het is immers lang niet de eerste keer dat 2tec2 en Limited Edition samenwerken met architecten met wereldfaam. Zo hebben we recent nog voor het hoofdkantoor van champagnemerk Moët Hennesy in hartje Parijs 8.000 m² 2tec2 akoestische vloeren (in ruitvorm!) mogen leveren alsook een hele reeks exclusieve, op maat gemaakte Limited Edition tapijten met verschillende kleurgradaties, volgens een ontwerp van architectenbureau Barbarito Bancel. Maar ook in landen als Japan, Monaco, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Zuid-Korea werken we intensief samen met de meest veeleisende architecten.

Made to order

Die haast vanzelfsprekende klik met architecten is grotendeels te verklaren doordat onze producten niet alleen buitengewoon kwalitatief zijn, maar ook omwille van het feit dat architecten het design, de materialen en de kleuren naar hun hand kunnen zetten. Wanneer ze ons kantoor bezoeken, zitten ze aan tafel met onze gepassioneerde designers, developers en onderzoekers. Onze geweven vinyltegels en tapijten worden niet in een ver land geproduceerd, maar hier in België. Architecten kunnen onze fabrieken hier in Moeskroen zelf komen bezoeken, een unieke ervaring die telkens enorm gewaardeerd wordt. We bieden hen dus zeer korte lijnen met de designers en de productie, en dat vinden ze fantastisch.  Daardoor kunnen ze immers echt met ons sparren over hun ideeën: wat is mogelijk, wat niet? Vaak komen uit die gesprekken nieuwe mogelijkheden voort. In het Belgische paviljoen op de Wereldexpo in Dubai zijn de coronaveilige staanplaatsen voor de bezoekers bijvoorbeeld niet met kleurmarkeringen op de vloer aangeduid, maar met voetvormen uitgesneden in de 2tec2 vloeren. Een idee dat ontstaan is tijdens een van onze vele gesprekken met ASSAR architecten.

Ongeziene duurzaamheid

Architect Vincent Callebaut staat vooral gekend om zijn visionaire ideeën omtrent duurzaamheid. Zo heeft hij het Belgische paviljoen bekleed met 10.000 lokale planten die CO2 opslaan en die de binnentemperatuur met 3 tot 5 graden verlagen. Het paviljoen zelf is trouwens energiepositief, wat betekent dat het meer energie produceert dan het verbruikt. Die duurzaamheid was dan ook een van zijn eerste vereisten voor de vloerbekleding van 2tec2. Gelukkig konden we hem meteen geruststellen. Onze producten gaan immers drie tot vier keer langer mee dan klassieke tapijten. In Japan hebben we bijvoorbeeld een van de grootste winkelcentra van het land bekleedt, het 247.000 m² grote Hankyu Nishinomiya Gardens. Dagelijks stappen daar meer dan 20.000 mensen over onze vloerbekleding, die er dankzij zijn uitzonderlijke duurzaamheid toch jarenlang zijn gloednieuwe look blijft behouden. Naast duurzaam in de tijd zijn onze producten ook duurzaam voor het milieu. Ecologie speelt immers een centrale rol bij 2tec2 en Limited Edition Rugs – van window dressing en greenwashing is absoluut geen sprake. Zo zorgen zonne-energie en warmterecuperatie ervoor dat de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen tot een minimum wordt beperkt en worden bij de productie geen ftalaten of zware metalen gebruikt. Verder houdt men bij het ontwerpen maximaal rekening met milieuvriendelijk onderhoud, zodat klanten water in plaats van milieuvervuilende chemische producten kunnen gebruiken. Tot slot bestaat de akoestische rugzijde van onze vloertegels voor 70% uit gerecycleerd PET-materiaal en bestaan onze tegels en rollen uit innovatieve materialen als glasvezel en vinyl. Daardoor gaan ze minstens tien jaar mee– zelfs bij intensief dagdagelijks gebruik.

Samenwerking met plaatselijke aannemers in verre landen

Een laatste argument dat ongetwijfeld in ons voordeel heeft doorgewogen, is onze internationale ervaring. Een vloer leggen in Dubai is immers niet hetzelfde als in Parijs. Onze mensen werkten er de klok rond in de moeilijkste omstandigheden: zandstormen, temperaturen van gemiddeld 40 graden met uitschieters boven de 50 graden … De knowhow van lokale aannemers ligt daarnaast jammer genoeg vaak nog niet op hetzelfde niveau als die in het Westen. Daarom hebben we niet alleen onze vaste betrouwbare partners uit de regio ingeschakeld, maar hebben we ook onze Belgische technische experts afgevaardigd voor assistentie en kennisdeling. Ook de werkwijze was anders: door de enorme tijdsdruk werd alles tegelijk geplaatst in plaats van opeenvolgend in een logische volgorde. Eens alles er stond en afgewerkt was, bleken onze vloeren vol te hangen met werfvuil, zand, pleister en verf. Met amper een paar reinigingsbeurten, zonder chemicaliën, zagen onze vloeren er weer volledig als nieuw uit, tot grote opluchting van het bouwteam en vooral van aannemer Besix en architecten Assar en Vincent Callebaut! En maar goed ook, want met 10.000 bezoekers per dag in een buitengewoon zanderige omgeving, moeten onze vloerproducten tegen een stootje kunnen en efficiënt en snel gereinigd kunnen worden.

Belgische paviljoen in top 5

Het Belgische paviljoen heeft intussen een plek veroverd in de top 5 van de mooiste paviljoenen op de Wereldexpo. Twijfel dus niet en kom het paviljoen en ons vakmanschap voor eind maart ’22 zelf bewonderen in Dubai! Bovendien geniet u op de “rooftop” (het dakterras) van het Belgische paviljoen van een adembenemend panorama, een unieke, schitterende zonsondergang en natuurlijk ook van de schitterende Limited Edition outdoor tapijten, volledig vervaardigd uit gerecycleerd 2tec2 materiaal.  Deze tapijten zijn, net zoals de 2tec2 tegels, 100 % recycleerbaar. Zo is de cirkel weer rond …

MADE TO ORDER

WERELDWIJDE SAMENWERKING MET ARCHITECTEN

ONGEZIENE DUURZAAMHEID

INTERNATIONALE ERVARING

BELGISCH PAVILJOEN IN TOP 5

Wij van Limited Edition & 2tec2 hebben het genoegen u uit te nodigen voor onsze exclusieve FACTORY VISIT TOUR, waarbij u een exclusief bedrijfsbezoek krijgt en tegelijkertijd de gelegenheid krijgt om te netwerken en bij te praten.

 

RESERVEER NU EEN PLAATSJE
De plaatsen zijn beperkt!